Pâine cu ierburi aromatice
- 400g făină integrală de grâu;
- 5 g praf de copt;
- 3 căţei de usturoi;
- 1 linguriţă rozmarin;
- 1 linguriţă busuioc;
- 1 lingură tarhon tocat;
- 1 lingură pătrunjel tocat;
- 1 linguriţă sare;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 300 ml de apă minerală, cel puţin.
Amestecă făina cu toate ierburile aromate, usturoiul zdrobit, sare şi praf de copt. Se frământă uşor, adăugând treptat apă minerală pentru a face aluatul pufos. Întinde aluatul într-o tavă de copt unsă.
Se coace aproximativ 30 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 220°C până când pâinea se rumeneşte. Stropeşte-o cu apă, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la răcit.
Recomandare: pâinea să fie ruptă şi nu tăiată. Se mănâncă jumătate şi se păstrează cealaltă jumătate în frigider pentru altă dată.
Foarte gustoasa!!