Pizza cu vinete
- 250 g făină;
- 15 g drojdie;
- sare – un vârf de cuţit;
- o lingură ulei de măsline;
- apă călduţă;
- 2 linguri sos de vinete;
- Ingrediente sos de vinete: 2 vinete, 1 ceapă mică, 2 căţei de usturoi, 4 roşii, zeamă de lămâie, un fir de mentă, 2 fire de pătrunjel, sare, piper negru şi 1 lingură ulei de măsline;
- oregano.
Se prepară sos de vinete pentru trei mese. Se pune la frigider sau se congelează într-un recipient bine închis.
Ingrediente sos de vinete: 2 vinete, 1 ceapă mică, 2 căţei de usturoi, 4 roşii, zeamă de lămâie, un fir de mentă, 2 fire de pătrunjel, sare, piper negru şi 1 lingură ulei de măsline.
Stropeşte vânătă curăţată şi tăiată felii cu ulei de măsline şi se sotează într-o tigaie de teflon. Se lasă la răcit şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Folosind aceeaşi tigaie, se sotează o ceapă tăiată mărunt împreună cu roşiile. Amestecă toate ingredientele folosind un blender, se condimentează cu sare, piper negru, pătrunjel tocat, mentă şi uleiul de măsline rămas. Se mai aduce încă o dată la punctul de fierbere.
Frământă aluatul amestecând făina cu sarea, drojdia şi o linguriţă ulei de măsline şi adăugând treptat apă călduţă. Se pune deoparte şi se lasă la dospit aproximativ jumătate de oră.
Întinde aluatul, apoi se aşează într-o tavă de copt, se unge cu sosul preparat şi se presară oregano. Se coace 20 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C.
Se poate folosi şi aluat din comerţ. Sosul de roşii din comerţ este la fel de bun ca cel preparat în casă.