Chapatis (Paine indiana)
- 200g făină albă integrală;
- 50 ml apă călduţă;
- sare – un vârf de cuţit;
- condimente după gust (ex. ierburi provensale, usturoi, pătrunjel etc.);
- 1 lingură ulei de măsline pentru aluat;
- sos de roşii.
Frământă făina şi sarea într-un castron, adăugând treptat apa, uleiul şi condimentele. Aluatul final trebuie să fie moale şi omogen. Se stropeşte cu puţină apă, se acoperă cu tifon umed şi se lasă cel puţin jumătate de oră la dospit.
Separă aluatul în 6 bucăţi rotunde de aceeaşi dimensiune şi se lasă puţin la uscat. Se presează fiecare bucată cu mâna, după care se întinde într-o foaie subţire. Coace aluatul în tigaie la foc mare. Se serveşte caldă. Se poate adăuga sos de roşii.
» Chapattis poate fi înlocuită cu clătite.