3 Remedii naturale împotriva înțepăturilor acarienilor roșii

Cele mai vizualizate

Acarienii roșii sau de recoltă aparțin familiei arahnidelor. Microorganismele se găsesc de obicei în aer liber, în special în locuri cu iarbă, în păduri și zone ușor umede, pe lângă lacuri și râuri.

Înțepăturile acestor mici acarieni nu se simt. Cu toate acestea, simptomele încep să apară în câteva ore, cele mai frecvente fiind:

  • senzația de mâncărime intensă;
  • erupțiile cutanate;
  • umflăturile roșii pe piele.

Remedii naturale pentru a stopa mâncărimea, durerea și inflamația cauzate de acarienii roșii

În cele mai multe cazuri, înțepăturile nu afectează grav ”victimele”. Acarienii ”preferă” de obicei zona taliei, gleznele și pliurilor pielii. Este nevoie de aproximativ 1 până la 3 săptămâni pentru ca aceste înțepături să se vindece.

Pentru a stoparea mâncărimilor, durerilor și inflamațiilor, se pot încerca unele remedii naturale.

Remedii naturale pentru a stopa mâncărimea, durerea și inflamația cauzate de acarienii roșii

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu eficient pentru a reduce erupțiile cutanate și mâncărimea.

Substanța acționează ca un acid neutralizator natural, care ajută la ameliorarea pruritului. În același timp reduce riscul de infecție.

Se adaugă 1 cană de bicarbonat de sodiu la o cadă de baie plină cu apa rece. Se amestecă bine, apoi se va sta în cadă timp de 15 minute. Ulterior, pielea se va usca bine cu un prosop moale. Poși face acest lucru 1 data pe zi.

Alternativ, se prepară o pastă subțire cu 2 lingurițe de bicarbonat și puțina apă. Pasta se aplică pe zonele afectate. Se lasă să acționeze timp de circa 10 minute, apoi se clătește cu apa rece.

Acest remediu nu se va utiliza mai mult de 1-2 ori pe zi. Bicarbonatul de sodiu nu se va folosi pe rănile deschise.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz au proprietăți antiinflamatorii și calmante. Permit calmarea instantă a mâncărimii, una dintre cele mai enervante simptome ale înțepăturilor cauzate de acarienii roșii.

Se recomandă folosirea fulgilor de ovăz măcinati într-o pulbere extrem de fină (ovăz coloidal).

Se adaugă 1 cană de fulgi în cada de baie plină cu apă călduță. Se amestecă bine, pentru a ajuta granulele să se distribuie uniform.

Se va scufunda corpul în această apă timp de cel puțin 15-20 de minute. Se repetă remediul de 2-3 ori pe zi, în funcție de severitatea simptomelor.

ulei de masline - 3 Remedii naturale împotriva înțepăturilor acarienilor roșii

Uleiul de măsline

Și uleiul de măsline funcționează la fel de bine pentru calmarea iritațiilor și inflamațiilor. Este bogat în vitamina E și antioxidanți, compuși ce reduc senzația de mâncărime și facilitează vindecarea.

După clătirea zonei afectate cu apă, se va aplica ulei de masline. Procedura se va repeta de mai multe ori pe zi, la nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate