Holera este o infecție cauzată de bacteria Vibrio cholerae, care afectează cea mai mare parte a intestinului subțire. Această infecție se poate răspândi prin apa contaminată, fructe și legume crude, cereale, pește crud sau fiert inadecvat și fructe de mare.
Holera: Simptome
Afecțiunea este foarte frecventă în rândul copiilor sub 5 ani, dar poate afecta, de asemenea, și persoane de alte vârste. În termen de 1 săptămână de la ingerarea bacteriei, simptomele vor începe să se arate dacă boala este ușoară sau severă.
Cel mai frecvent simptom este diareea. În cazul în care nu este tratată în timp util, va duce la deshidratare și la o mulțime de alte condiții grave.
Alte simptome:
- crampe la stomac;
- gură uscată;
- piele uscată;
- crampe musculare;
- greață;
- vărsături;
- tensiune arteriala scăzută;
- epuizare;
- slăbiciune;
- neliniște.
- 3 Remedii naturale împotriva înțepăturilor acarienilor roșii
- Roșiile pentru siluetă și sănătate: Beneficii, proprietăți, rețete
- Ce efecte au îndulcitorii artificiali asupra siluetei și sănătății?
Holera: Tratament
Cum este foarte contagioasă, trebuie luate măsuri de precauție pentru a opri răspândirea infecției. Și se va urma un tratament adecvat.
De asemenea, pentru tratarea simptomelor și o recuperarea rapidă, se pot utiliza remedii naturale, unele cuprinse în lista de mai jos:
Apă purificată
Primul pas în tratarea holerei ar trebui să fie rehidratarea. Din cauza diareei, pericolul de seshidratare este foarte mare, iar acest lucru poate agrava starea.
Așadar, bea multă apă pentru a menține corpul hidratat, dar nu orice fel de apă. Este indicată apă îmbuteliată sau purificată, tratată cu iod sau clor. Sau, cel mai bine, pentru siguranță, apa se va fierbe înainte de a o consuma.
Pe tot parcursul zilei, se mai pot bea și alte lichide: apă de nuca de cocos, lapte batut, ceai de plante sau suc de portocale.
Iaurturi probiotice
Iaurtul probiotic este foarte eficient în tratarea holerei. Prin conținutul de bacterii sănătoase, ajută digestia și luptă împotriva bacteriilor care cauzează holera. În plus, este benefic și pentru sistemul imunitar.
Se vor consuma 2 până la 3 cești de iaurturi probiotice zilnic, până când sănătatea se îmbunătățește.
Pentru un beneficiu suplimentar, se pot adăuga felii de banane. Și tot pentru grăbirea recuperării, se poate prepara un smoothie gustos cu iaurt, ce se va bea de mai multe ori pe zi.
Lămâi
O altă mână de ajutor în tratarea holerei vine din partea lămâilor, datorită proprietăților antibacteriene.
Lămâile ajută la distrugerea bacteriilor dăunătoare din intestine și sistemul digestiv care cauzează holera. În plus, vitamina C stimulează sistemul imunitar, o măsură bine-venită în vederea accelerării recuperării.
Se stoarce jumatate de lămâie într-un pahar cu apă. Se adaugă puțina miere și sare și se amestecă bine. Siropul rezultat se va consuma la intervale regulate, până la vindecarea completă.
Nu suntem prea departe. Astăzi 07.06.2022, am conststst că apa de robinet, desi filtrată corect, are miros și gust de baltă. Caldura mare va favoriza in scurt timp dezvoltarea multor bacterii in statiile de epurare si nu numai. Beți ceaiuri, apa de izvor sau mare adancime sau pur si simplu apa îmbuteliată.