Obraji frumoși la orice vârstă – Exerciții faciale și remedii naturale

Cele mai vizualizate

Cum poți avea obraji frumoși la orice vârstă?

Obrajii au un impact enorm asupra modului în care ceilalți ne privesc. O față cu pielea fermă crează un aspect tineresc, iar pomeții înalți sunt considerați atractivi.

Pielea feței este mai întinsă și mai îmbujorată la o vârstă mai tânără, datorită prezenței țesutului adipos subcutanat. Această grăsime este situată în special de-a lungul obrajilor, dând feței un aspect sănătos.

Grăsimea subcutanată se reduce însă odată cu vârsta, rezultatul fiind obraji lăsați și un aspect bătrânicios.

Exerciții și tehnici naturale pentru obraji frumoși la orice vârstă

Obrajii cu aspect ferm sunt de preferat pentru un aspect tineresc. În acest sens, sunt recomandate exerciții și tehnici naturale, dar și utilizarea unor uleiuri și plante ca atare:

Yoga facială

Yoga facială este cel mai bun mod de tonifiere a obrajilor. Tehnica ajută la producerea de colagen și elastină, substanțe care fac pielea fermă și elastică.

Se pun ambele degete arătătoare chiar sub vârful pomeților. Degetele se vor roti în cercuri mici, ferme, spre exterior, timp de 1-2 minute.

În continuare, ambele degete arătătoare se vor așeza pe ambele părți ale nasului, la circa o jumătate de centimetru față de colțurile exterioare ale buzelor. Mișcarea va continua sub forma de cercuri mici spre exterior, cu vârful degetelor, timp de alte 1-2 minute.

În cele din urmă, ambele degete arătătoare se vor poziționa pe articulațiile maxilarului. Se vor descrie cercuri mici, în partea de sus, timp de două minute.

Aceste exerciții de yoga facială se vor repeta de câteva ori pe zi.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un remediu testat în timp pentru obținerea unor obrajii frumoși la orice vârstă. Acesta conține grăsimi mononesaturate, care ajută la menținerea sănătății și supleții pielii.

Uleiul de măsline funcționează ca un hidratant perfect pentru pielea uscată și asigură un aspect catifelat. De asemenea, ajută la prevenirea ridurilor și a liniilor fine.

Se recomandă să se consume 1 lingură de ulei de masline extra-virgin zilnic.

Pentru masarea obrajilor (într-o direcție ascendentă) se va folosi ulei calduț. Procedura se va repeta de 2 ori pe zi, în ședințe de câte 5-10 minute fiecare.

Aloe vera

Aloe vera are proprietăți astringente naturale, care ajută la ridicarea obrajilor căzuți și contribuie la menținerea elasticității pielii. Mai mult decat atât, antioxidanții din plantă previn daunele provocate de radicalii liberi și stimuleaza producția de colagen, oferind pielii un aspect mai tânăr.

Obrajii se vor masa cu gel de aloe vera proaspăt, cu mișcări circulare, timp de 10 minute. Se lasă gelul pe față înca 10 minute, apoi se clătește cu apa călduța. Se va repeta de 2 ori pe zi.

O alta opțiune este să se consume suc preparat din 2 linguri de gel de aloe vera, 1 dată pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate