Câte calorii poți arde într-o partidă înflăcărată de amor? La ce mai e bun… SEXUL?

Cele mai vizualizate

În luna iubirii, ai liber la… SEX! Iar toată această treabă te va încânta încă și mai tare când vei cunoaște beneficiile sexului pentru slăbire.

Pentru că da, o repriză de amor de cea mai bună calitate va pune pune pe fugă niște calorii. Și nu puține. Desigur, mai depinde de intensitate, de durată etc.

Vom vedea pe parcurs cam tot ce te interesează, plus și alte câteva dintre efectele favorabile ale ”jocurilor” pasionale din dormitor.

Cuprins:

Beneficiile sexului pentru slăbire, dovedite științific

Activitățile intime de cuplu chiar au un super impact asupra metabolismului, în sensul că pot intensifica arderile. Așa cum diverse alte activități reușesc: alergarea, gimnastica aerobică, înotul etc. Se întâmplă odată cu creșterea ritmului cardiac.

Deci, te ajută să mai consumi niște calorii, iar în timp, chiar să te debarasezi de niște kilograme. Sunt motive excelente să le ”practici” zilnic dacă poți și ai cu cine, chiar și de mai multe ori pe zi.

Doar să nu-ți imaginezi că din câteva mișcări de șolduri vei consuma la fel de multe calorii ca la un maraton. Nici că după 2-3 ședințe ”fierbinți” vei scăpa de toate șunculițele de pe coapse și din jurul taliei. E nevoie de mai mult.

Dar ce contează este că se poate îmbina utilul cu plăcutul. O partidă de sex pasional, intens și îndelung e unul dintre cele mai incitante și totodată… excitante metode să te pui în mișcare și să accelerezi consumul caloric. Au dovedit-o studiile științifice.

Ce spun cercetătorii despre beneficiile sexului pentru slăbire?

”Mințile luminate” de la Universitatea din Montreal, Canada, au luat în colimator 21 de cupluri tinere, heterosexuale, active din punct de vedere sexual. Toți membrii grupului aveau vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

Pentru monitorizare, au folosit brățări de fitness, dispozitive care înregistrează ritmul cardiac și diverși alți parametri relevanți în algoritmul de calculare a caloriilor.

Consumul energetic a fost apoi comparat cu ceea ce se întâmplă într-o altă activitate de tip aerob. Același grup de perechi amorezate a alergat la o intensitate moderată, câte 30 de minute.

”Deznodământul” nu a lăsat loc de interpretări, fiind cât se poate de elocvent:

 • În timpul a 25 de minute de ”dansuri” erotice, ”Evele” au scăpat de circa 69 de calorii, în timp ce ”Adamii”, de 100 fiecare;
 • Pe durata alergărilor pe bandă, în 30 de minute, femeile au pierdut o medie de 213 calorii, în timp ce bărbații, de 276 de calorii.

Rezultatele au fost publicate în revista PLOS ONE și au prezentat consumul energetic la cupluri tinere, de constituție normală, fără probleme de sănătate. De asemenea, concluziile au dovedit că activitatea sexuală poate fi un antrenament ca oricare altul privit din prisma arderilor.

Cum pot sesiunile amoroase stimula metabolismul și accentua slăbirea?

Deși există, beneficiile sexului pentru slăbire nu sunt la fel de vizibile în cazul tuturor sau în orice condiții. Dar se pot amplifica. Ca să te bucuri de mai multe calorii ”exportate” la următoarea ”tăvăleală”, iată ce poți face:

 • Ridică ”ștacheta” – Cu cât sexul are un ritm mai alert, cu cât e mai ”încins”, cu atât va răsplăti cu mai multe beneficii.
 • Prelungește durata – O altă modalitate prin care vei încuraja arderile constă în ”exerciții” cât mai lungi ca timp în pat.
 • Schimbă des pozițiile – Rutina e contraproductivă. Așa că, acționează cu inventivitate și treci rapid de la o poziție la alta.
 • Fii tu partea activă – Întotdeauna, jumătatea activă a cuplului reușește să performeze mai mult la nivel de consum caloric.
 • ”Condimentează” actul în sine – Transformă sexul într-o activitate cât mai dinamică.

Accesorizează cu senzualitate, provoacă-ți partenerul / partenera cu fel și fel de mișcări lascive, cu atingeri în cele mai sensibile și neobișnuite zone, cu săruturi pasionale și masaje erotice.

La ce mai sunt bune relațiile intime?

Beneficiile sexului nu se rezumă strict la metabolism, formă fizică și kilograme, ci continuă și spre alte dimensiuni. Pentru că SEXUL, printre altele:

 1. Reduce tensiunea arterială – Este o veste importantă pentru persoane hipertensive;
 2. Diminuează riscurile de infarct miocardic – Constituie un alt factor de luat în considerare;
 3. Scade și riscurile tumorilor de prostată – Problema devine mai frecventă odată cu vârsta;
 4. Potențează sistemul imunitar – Activitatea stimulează protecția împotriva patogenilor;
 5. Ameliorează durerea – Este meritul unor hormoni care pot bloca semnalele dureroase;
 6. Atenuează stresul și tensiunea musculară – Intimitatea încurajează sinteza endorfinelor;
 7. Combate insomniile – Oboseala și relaxarea de după favorizează starea de somnolență;
 8. Previne incontinența urinară la femei – Sexul are acțiune benefică asupra mușchilori pelvieni;
 9. Protejează capacitățile mentale – Se întăresc mai cu seamă memoria și capacitatea decizională;
 10. Are efect anti-aging – Este meritul unor hormoni care oxigenează și revitalizează pielea.

Surse:

 1. https://www.healthline.com/health/fitness-exercise/how-many-calories-does-sex-burn
 2. https://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/21-reasons-you-should-sex-2043200

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate