Aspect mai tânăr… Și încă 3 motive neașteptate să începi o cură de slăbire chiar de azi

Cele mai vizualizate

Este adevărat că nu toată lumea are nevoie de o cură de slăbit. În timp ce pentru mulți scăderea ponderală reprezintă o necesitate, pentru și mai mulți (poate), rămâne doar un moft.

În numeroase cazuri, slăbirea constituie singurul mijloc prin care o persoană-și poate recupera sănătatea. Dar motivele care te pot determina să-ți reglezi ”relația” cu cântarul sunt infinit mai multe și mai diverse. Iar la unele poate nici nu te aștepți.

Mai întâi de toate, slăbirea trebuie privită ca un angajament cu propria persoană, nu cu părinții, nu cu partenerul de viață, nu cu nutriționistul.

Dacă simți nevoia să faci ceva în privința greutății, trebuie să ții cont și de drumul pe care-l ai de parcurs. Nu va fi ușor, dimpotrivă, poate fi din cale-afară de anevoios.

Uneori, vei suferi emoțional, alteori, în plan fizic. Pentru că misiunea te va solicita zi de zi, 24 de ore din 24, atât cât va dura regimul alimentar.

Cuprins:

Ce beneficii neașteptate îți poate oferi o cură de slăbit?

Înainte să te înhami la ceva despre care crezi că te va depăși, gândește-te la obiective, nu la calea prin care le vei atinge.

Vei avea nevoie de suficientă motivație încât să nu clachezi în fața ”tentațiilor”.

Vei avea o imensă nevoie de sprijin atunci când cântarul nu va indica greutatea la care te așteptai, pe care o sperai.

Dacă te afli în cautarea unor motive să începi o dietă de slăbire și apoi să nu o abandonezi, iată câteva!

1. Deprinderea unui nou stil de viață

Majoritatea indivizilor normoponderali se bucură de o siluetă armonioasă. Dar nu neapărat pentru că viața a fost darnică și au un metabolism care funcționează doar la viteza a cincea. Starea optimă de sănătate și aspectul fizic bine proporționat se datorează în special stilului de viață echilibrat.

Mai mult ca sigur, și-au educat în așa fel obiceiurile alimentare încât au exclus produsele hipercalorice și procesate, prăjelile și dulciurile etc. Mai mult ca sigur, nu sunt persoane sedentare, regimul lor alimentar fiind completat de mișcare.

Poți lua exemplul lor. Dacă până acum mâncai pe apucate, iar mesele tale erau compuse doar din preparate nesănătoase, o cură de slăbit va fi cel mai bun ajutor. Pe lângă că te va ajuta să scapi de o mulțime de kilograme, îți va educa gusturile și modifica rutina alimentară.

2. Dorința de a avea un copil

În multe cupluri în care ambii parteneri fac parte din categoria ”XXL” (sau doar unul dintre ei), fertilitatea are de suferit, iar barza se lasă așteptată. Și în mod sigur tu îți dorești moștenitori, nu-i așa?

Totodată, femeile care înainte de sarcină cântăresc mult peste medie, în timpul celor 9 luni, vor continua să acumuleze și mai multe kilograme. Consecințele își vor face simțită prezența atât asupra mamei, cât și asupra fătului.

Travaliul se prelungește cu câteva ore, iar venirea pe lume a bebelușului poate fi mult mai greoaie. Pe de altă parte, greutatea mare a nou-născutului poate complica nașterea propriu-zisă, putând cauza leziuni grave și dureroase.

3. ”Tăierea” câtorva ani din buletin

Tinerețea este considerată o ”zestre” cel puțin la fel de prețioasă precum frumusețea. Iar cel mai bun mod să anulezi de pe chip și trup măcar o parte dintre anii reali, este să-ți recuperezi forma fizică.

Poate părea ciudat, însă persoanele care au multe kilograme în plus par mai în vârstă decât sunt în realitate. Excesul de grăsime îngreunează fizionomia, nu doar silueta, conferindu-le un ”look” mai bătrânicios.

Cu un corp mai suplu, dar nu uscățiv până la extreme, vei reuși să-ți porți splendid anii, oricât de mulți sunt ei. Privește în jurul tău persoanele slabe. Chiar dacă au trecut de mult de prima tinerețe, vor apărea mai tinere.

4. Creșterea / recuperarea încrederii de sine

Reducerea kilogramelor nu este doar o chestiune de estetică sau de sănătate, ci și de psihic. Majoritatea indivizilor supraponderali au o relație anormală cu propriul corp, cu stima și încrederea de sine.

Când imaginea din oglindă îi satisface, le va crește siguranța, indiferent de împrejurări, indiferent de părerile altora. Aspectul exterior are enorme repercusiuni psihologice și influențează raportul cu ceilalți.

Pe măsură ce slăbesc, încep să se simtă mai încrezători, să-și iubească trupul, inclusiv defectele. Încep să devină mai siguri pe ei pe toate planurile, cu evidente beneficii atât în viața profesională, cât și în cea personală.

Recomandări

Fie că-ți dorești un copil sau doar să-ți îmbunătățești raportul cu propriul corp, dacă ai o mulțime de ”suplimente”, este timpul să faci ceva.

Alege-ți cu grijă dieta, alcătuiește-ți cu inspirație programul de exerciții fizice. Nu orice metodă sau cură de slăbit va da rezultate, chiar dacă la prietenii tăi a funcționat.

În funcție de așteptări, de cât de bine te împaci cu preparatele culinare, de timpul de care dispui sau de cum stai cu poftele (și de o mulțime de alte motive), poți începe un regim mai restrictiv, de nivelul dietei daneze, sau mai permisiv, așa cum sunt dieta Rina sau regimul mediteranean.

Surse:

  1. http://www.webmd.com/baby/features/pregnancy-obesity
  2. http://www.livestrong.com/article/420401-does-losing-weight-make-you-look-younger/
  3. https://www.eatthis.com/reasons-to-lose-weight/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate