Cum poți slăbi fără dietă? 4 Trucuri îți sar în ajutor!

Cele mai vizualizate

Nu e prima oară că-ți vorbim despre metode de slăbire fără dietă. Pentru că, așa cum vei vedea, există o mulțime de opțiuni la care ai acces și te-ajută să mai scapi de câteva kilograme. Și să-ți mai modelezi silueta.

Chiar dacă întrebare de genul ”cum să slăbesc fără dietă?” pare aproape de domeniul fantasticului, totuși, nu este… De ce? Cu puțină răbdare, vei cunoaște câteva strategii care, pe termen lung, te ajută nu doar să nu te îngrași, ci chiar să slăbești.

4 Metode de slăbire fără dietă

Ai încercat deja diverse diete, una mai ”promițătoare” decât alta și cu toate astea, niciuna nu te-a convins. Ba mai mult, la scurt timp după ce ți-ai reluat vechiul stil de viață, te-ai pricopsit și cu toate kilogramele date jos cu atâta sudoare.

Dar cum poți slăbi dacă metabolismul nu te ajută? Din păcate, nu te ajută nici genele, nici tulburările hormonale, nici…

Exact! Scuze, doar scuze… Uită de programele restrictive și de dietele de slăbire rapidă!

Secretul succesului rămâne alimentația sănătoasă, asociată cu cât mai multă mișcare. Practic, ai nevoie să-ți schimbi stilul de viață. Doar atunci nu vei mai continua să te întrebi cum este posibil să nu ții diete, dar să pierzi centimetri buni din circumferința taliei, șoldului, coapselor etc.

Și pentru că mereu îți vor fi de ajutor câteva metode de slăbire fără dietă… urmează ”instrucțiunile” și vezi ce trucuri te încântă!

Deschide-ți un jurnal alimentar!

Ți s-a întâmplat să nu mănânci mai nimic toată ziua, ci doar să ciugulești de ici și de colo?

Adevărul este că punând tot ce guști într-un vas, vei avea o surpriză neșteptată. Aportul caloric total echivalează cu cel al unor mese copioase, interzise dacă scopul tău este să slăbești sau cel puțin să nu te îngrași.

Deși pare prea simplu să fie și adevărat, obișnuiește-te să-ți notezi ce mănânci și să ții evidența fiecărei rețete, cu conținutul său energetic.

Poate fi vorba despre un jurnal de modă veche sau despre aplicații pentru telefon, asta dacă te împaci bine cu tehnologia. Și nu uita să treci fiecare îmbucătură și fiecare înghițitură de apă, tocmai pentru a controla fiecare masă și gustare.

Renunță la lift, folosește scările!

Este absurd să ocolești traseele fără scări sau, la intrarea în bloc, să alegi de fiecare dată liftul. La fel de absurd este și să mergi la sală cu regularitate, dar în loc să te duci pe jos ori cu bicicleta, să te urci în mașină. Sau în alt mijloc de transport motorizat.

Așa cum au dovedit-o studiile, persoanele care preferă scările în locul liftului, au la fel de multe reușite dacă obiectivele se referă la slăbire, precum cei care obișnuiesc să se cântărească zilnic.

În schimb, cine se ferește de scări, de cântar (și de orice mișcare fizică), trebuie să depună mai mult efort să piardă niște kilograme.

Mănâncă acasă, nu la restaurant sau la fast food!

Te înțelegem… ești mereu în criză de timp, mereu pe fugă…Nu ai niciodată timp pentru tine, trebuie să te împarți între casă și serviciu.

Dar la fel sunt și alte milioane de oameni care, zilnic, în loc să gătească acasă, preferă să mănânce la restaurant. Sau și mai grav, la unul dintre multele fast-fooduri ce împânzesc străzile.

Dar crede-ne pe cuvânt! Diverse studii, cel mai recent dintre ele publicat în ”Public Health Nutrition”, au demonstrat că mesele luate în afara casei, sunt mai ”bogate” cu circa 200 de calorii.

Raportat la aportul caloric zilnic, această ”bogăție” reprezintă un supliment de aproximativ 10 %. Nu degeaba, cine mănâncă frecvent în oraș riscă să ajungă supraponderal sau chiar obez.

Petrece mai puțin timp la televizor!

Cine și-ar putea imagina o viață fără televizor sau cel puțin cu mai puține emisiuni culinare? Tu! Desigur, dacă îți dorești cu adevărat să dai jos din burtică.

Nu de puține ori, televizorul este asociat cu obezitatea și cu problemele de sănătate cauzate de surplusul de kilograme (patologii cardiovasculare, diabet, hipertensiune etc.).

Pe de altă parte, nu doar televizorul, ci și emisiunile la care te uiți au un cuvânt de spus în alegerile alimentare.

Dacă printre preferințe se numără și show-urile cu specific gastronomic, pericolele să nu mai poți slăbi cresc. Totul din cauza tentațiilor care în permanență îți alimentează creierul și totodată poftele.

Deci, spre bine tău și al siluetei tale, pentru ca eforturile de a te menține sau de a slăbi să nu fie în van, ce alegi?

Surse:

  1. http://blogs.webmd.com/food-and-nutrition/2016/01/5-proven-weight-loss-strategies.html
  2. http://www.webmd.com/diet/obesity/can-food-diary-help-you-lose-weight
  3. http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2878694/How-stepping-scales-regularly-helps-dieters-shed-pounds.html
  4. http://www.fitday.com/fitness-articles/fitness/exercises/how-watching-too-much-tv-can-affect-your-weight.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate