Ai adus pe lume un suflețel, însă orice ai face, continui să acumulezi kilogram după kilogram? Silueta ta a trecut prin schimbări atât de radicale, încât nu te mai regăsești în corpul tău? Iată de ce îți vom propune câteva idei de slăbire după naștere!
Până în urmă cu 9 luni (sau cu mai multe), te mândreai cu forma fizică și cu silueta. Apoi, ceva s-a întamplat… mai bine-zis ”cineva”, adică bebelușul tău.
Nu ai păreri de rău, dar recunoaște că cel mic sau cea mică ți-a cam ”răvășit” corpul. Și continuă s-o facă și acum, cât poate mai alăptezi. Iar dacă ai ”săltat” etapa, nu știi ce-ai pierdut…
Îți adori copilașul… Dar cum să câștigi puțin timp pentru tine, când 24 de ore din 24 i le dedici doar lui?
Chiar ai nevoie de mici modificări în rutina zilnică, cel puțin atât cât să găsești o posibilitate să revii la rutina și la silueta de odinioară.
Slăbire după naștere fără diete – Soluții
Pentru a te bucura din nou de vechea TU, nu ai nevoie de diete speciale, nici de măsuri drastice. Problema poate avea diverse rezolvări și niciuna nu se concentrează pe anumite cure de slăbire, ci pe unele comportamente foarte accesibile:
1. Fii răbdătoare
Oricât de entuziasmată este o femeie de modificările din viața ei, mai repede sau mai târziu va ajuge la același punct: recuperarea.
Înainte să dai curs programului de slăbire după naștere, organismul are nevoie de timp. Toate kilogramele acumulate pe durata a 9 luni nu se pot pierde în 2 săptămâni. Orice ai face. Așadar, nu te amăgi singură. Nu trebuie să te grăbești.
Secretul stă în răbdarea cu care aștepți să îmbraci vechii jeanși. Oricum, corpul tău, aflat încă în procesul de vindecare, nu va putea susține din primele zile prea multă mișcare fizică.
Chiar dacă multe femei pot începe antrenamentele deja după 2 săptămâni, poate este mai bine să aștepți. Dacă vrei să revii la sală, n-o fă înainte de 6 săptămâni de la naștere.
2. Rămâi activă
Așteptarea nu înseamnă sedentarism. Erai o persoană activă înainte? Atunci nu-ți va fi greu să rămâi la fel și după. Sau aveai mai degrabă o ”înclinație” morbidă spre a nu face nimic?
Ei bine, în acest caz, trebuie să fii cu atât mai motivată să te ridici de pe scaun. Lăuzia, la fel ca sarcina, nu descrie vreo boală ciudată, ci doar o stare fiziologică.
Nu spune nimeni să începi din prima cu antrenamente solicitante. Dar plimbarea prin casă sau, și mai bine, la aer, nu strică. Dimpotrivă. Zilnic, fă cât mai mulți pași și vei vedea cum kilogramele, rând pe rând, încep să se topească.
Nu găsi scuze de genul ”nu am cu cine lăsa copilul”. Plimbă-te cu bebelușul. Un cărucior, și treaba este rezolvată. În plus, poți profita de timpul petrecut împreună, vorbindu-i cu blândețe.
- Ce fructe te ajută să îți menții greutatea?
- 5 Superfructe de sezon care te ajută să-ți menții silueta
- Băuturi detoxifiante pentru vară, care te-ajută să slăbești
3. Alăptează
Se știe că laptele matern constituie cel mai bun aliment pentru nou-născuți. Este hrănitor, fiind plin de nutrienți esențiali în creșterea și dezvoltarea lor. În plus, stimulează sistemul imunitar, încă insuficient de matur.
Însă un lucru mai puțin cunoscut este că efectele benefice se răsfrâng și asupra mamei. Totul are legătură cu restrângerea burticii inestetice și cu scăderea în greutate.
Practic, alăptatul contribuie la accelerarea mecanismului de slăbire după naștere, favorizând îndepărtarea țesuturilor adipoase acumulate. Acest lucru se explică prin faptul că organismul utilizează din rezervele de grăsime pentru producerea laptelui.
Hranindu-ți copilul la sân, ajuți uterul să revină mai curând la dimensiunile normale. În plus, poți pierde în jur de 300-500 de calorii zilnic. În ”traducere”, îți pui în mișcare metabolismul. Condiția este să nu ridici aportul caloric. Sau te vei îngrășa.
4. Controlează ce mănânci
Dacă tot am adus vorba despre alimentație și calorii, vom continua cu revizuirea obiceiurilor alimentare:
- Mesele trebuie să fie echilibrate și să includă ingrediente ușor de digerat;
- Evită mâncărurile elaborate, cele procesate și care știi că aduc un aport caloric prea mare;
- Consumă puțină sare și alimente sărate, sarea favorizând retenția de apă și balonările;
- Pentru a da o mână de ajutor digestiei, mestecă încet și bucură-te de fructe doar între mese;
- Orientează-te spre cereale integrale, fructe și legume bogate în fibre. Te vor ajuta să combați problemele de constipație;
- Nu sări peste mese, ”obiceiul” riscând să ducă la scăderea glicemiei, cu consecințe posibile precum amețeala sau leșinul.
Acestea nu rămân singurele alternative în locul dietelor drastice.
Dacă te interesează argumentul, te invităm să ne urmărești postările! Vom reveni și cu alte idei de slăbire după o sarcină.